1. Aardbevingsbestendig bouwen
Aardbevingsbestendig bouwen
5 november, 2014

Aardbevingsbestendig bouwen

Afgelopen nacht was er opnieuw een aardbeving in de provincie Groningen. De beving had een kracht van 2,6 op de schaal van Richter.  Helaas zijn er dit jaar alleen al in Groningen zo’n 75 aardbevingen gemeten met 14.000 schadegevallen tot gevolg.

Minister Henk Kamp kondigde daarom al nieuwe normen aan voor aardbevingsbestendig bouwen in de provincie Groningen. Daarmee wil hij in de toekomst verdere schade en mogelijke claims uit het Groninger aardbevingsgebied voorkomen.

Nieuwe richtlijnen
Er komen ook nieuwe richtlijnen voor alle Europese lidstaten.
De Eurocode 8 over aardbevingsbestendige constructies zal naar verwachting worden gewijzigd in 2015. Momenteel wordt er ook gewerkt aan een Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR 9998). Deze NPR 9998 biedt opdrachtgevers, constructeurs en aannemers een (technisch) houvast bij nieuwbouw en bij het preventief herstel van gebouwen

Interim advies beschikbaar
Constructeurs die nu al rekening willen houden met aardbevingsbelastingen voor nieuwbouw (toekomstbestendig bouwen), kunnen het “Interim Advies” raadplegen, samen met Eurocode 8. Hierbij wordt voor de noodzakelijke input uitgegaan van waarden die aan de veilige kant liggen.

Aardbevingsbestendige voegprofielen voor wanden en vloeren.
Storax introduceerde onlangs ook een nieuw programma voegprofielen met o.a. een serie die seismische bewegingen kan opvangen. Zo kunt u in geval van aardbevingen scheurvorming in wanden en vloeren tegengaan.

Meer weten?
Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Bekijk dan de productpagina voegproefielen
Of neem contact op met productmanager Colin Kool
Tel: 078-3030921 of kool@storax.nl

Download:
Brochure voegprofielen

 

Archief

Volg ons via