1. Antislip voor buiten
Antislip voor buiten
25 mei, 2022

Antislip voor buiten

Of het nu gaat over looppaden, houten vlonders of bruggen, ze worden glad onder natte weersomstandigheden. Om looproutes, trappen of ladders veilig toegankelijk te houden, zijn er diverse antislip-oplossingen, zoals: antislipmatten, -traptreden of speciale -vlonderstrips. In dit artikel leest u meer over de verschillende antislip-oplossingen en de voordelen.

Kies voor een uitgebreid kleurpallet met duurzame kwaliteit

Antislip-oplossingen van Storax zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierdoor is er altijd een kleur die voldoet aan uw wensen. Reguliere antislipproducten worden met een kleurcoating voorzien. Dit heeft als nadeel dat de kleur na enige tijd vervaagd door weersinvloeden en slijtage. Doordat de antislipproducten van Storax massief in één kleur zijn gefabriceerd, blijft de kleur ook na lange tijd behouden.

Antislip voor grote oppervlaktes

Zoekt u een antislipoplossing voor grotere oppervlaktes? Kies dan voor antislipmatten of antislipplaten. Hiermee bedenkt u eenvoudig wandelpaden, vlonders of bruggen. De antislipmatten worden geleverd in rollen van 1,20 bij 10 meter en zijn 4 of 6 millimeter dik. De antislipplaten of – tegels zijn onderdeel van ons Ultragrip-assortiment. Deze polyester Ultragrip-platen zijn versterkt met fiberglasvezel waardoor ze vrijwel onverwoestbaar zijn. Doordat sneeuw en ijs niet kan hechten aan de Ultragrip-tegels zijn deze extra geschikt voor buitentoepassingen. De aluminiumkorrel zorgt voor de antislip-laag van een duurzame kwaliteit. Er zijn drie soorten Ultragrip-tegels speciaal geschikt voor buiten:

  • Barefoot-antislip: speciaal voor omgevingen waar met blote voeten gelopen wordt loopt zoals zwembaden.
  • Medium-antislip: de standaard antislipplaat geschikt voor buitentoepassingen zoals galerijen van appartementencomplexen of flatgebouwen.
  • Offshore-antislip: extra robuuste variant voor de meest extreme omstandigheden zoals offshore of zwaardere industrie.

Daarnaast leveren we antislipcoating voor hardhout, waarbij de coating rechtstreeks op de houten planken wordt gespoten. Deze coating wordt geleverd in een pakket inclusief: afplaktape, rollers en een activator.

Antislip voor vlonders

Antislipplaten of -matten zijn ook geschikt voor vlonders. Het is mogelijk om antislip alleen aan te brengen op de houten planken van de vlonders met de speciale antislip-vlonderstrips. Hiermee combineert is de looproute duidelijk en creëert u een speelse afwerking van de vlonder.

Liever een subtielere antislip-oplossing? Kies dan voor de Ultragrip mini-strips. Deze kleine strips passen precies tussen de groeven van de houten vlonderplanken. Hierdoor vallen ze nauwelijks op, maar creëert u wel een veilige vlonder.

Vloeibare antislip

Wilt u liever een antislipoplossing die helemaal onzichtbaar is? Kies dan voor vloeibare antislip. Deze antislip is aan te brengen op verschillende ondergronden, zoals: tegels, natuursteen of beton. Vloeibare antislip is transparant, waardoor er een onzichtbare antislip-laag ontstaat. Storax biedt de volgende vloeibare soorten:

Antislip voor trappen en ladders

Juist wanneer u omhoog of omlaag loopt via een ladder of trap, is antislip extra belangrijk. Storax heeft meerdere antislip-oplossingen voor zowel trappen als ladders. Wilt u de hele traptrede en de hoek voorzien van antislip? Kies dan voor de Ultragrip-traptreden. U kunt ook kiezen om alleen de hoek van de trap te voorzien door te kiezen voor de Ultragrip-trapneuzen. Bij het betreden van ladders is het gevaar op uitglijden nog groter; door ladders uit te rusten met de Ultragrip-laddersporten vermindert de kans op ongelukken.

Overige antislip-oplossingen

Ook voor andere antislip-oplossingen bent u bij Storax aan het juiste adres. Naast antislip-oplossingen voor buiten, hebben wij verschillende soorten antisliptapes, antislipcoatings en zelfs antislipmarkering met ‘glow in the dark’ om bijvoorbeeld vluchtroutes duidelijker aan te geven. Storax levert tevens antislipmatten speciaal voor industriële locaties of productieruimtes met een hoge chemische weerbaarheid.

Stroefheidsmeting

Twijfelt u of een antislip-laag nodig is? Laat het testen! Met de speciale stroefheidsmeting van Storax wordt meteen duidelijk of uw vloer voldoet aan de gestelde normering. Deze normen worden onder andere gesteld voor antislip in zwembaden, zorginstellingen en verschillende openbare ruimtes.

Montage en onderhoud

Het onderhoud van de antislipproducten van Storax is eenvoudig. De antislipmatten en -platen zijn te reinigen met een hogedrukreiniger. Hierdoor verwijdert u eventuele groene aanslag of andere verontreiniging. Kiest u voor een antislip-oplossing door een Gigagrip-vloeistof aan te brengen? Dan is raadzaam om de vloer te reinigen met de speciale zeepvrije Gigagrip cleaner, zodat de antislipfunctie behouden blijft.

Onze antislipproducten worden geleverd met een handleiding. Wilt u het aanbrengen van de antislip-oplossing liever door een Storax-monteur laten doen? Onze experts werken conform de geldende ARBO- en veiligheidseisen en zorgen voor een professionele montage van uw antislip-oplossing. Afhankelijk van de gekozen oplossing varieert de garantie van twee tot tien jaar. Kijk op de specifieke productpagina en de voorwaarden voor meer informatie over de garantie.

Vertrouw op de service van Storax-antislip-oplossingen

Al meer dan 40 jaar levert Storax b.v. hoogwaardige producten voor diverse bedrijfspanden. Onze klanten vertrouwen op de uitstekende service en expertise. Bekijk een aantal van onze uitgevoerde projecten.

Heeft u een vraag over één van onze producten? Neem dan contact met ons op.

Archief

Volg ons via