1. Antislip trapneuzen
Antislip trapneuzen
25 mei, 2022

Antislip trapneuzen

Voorkom ongelukken met de Storax antislip-oplossingen voor trappen. Binnen het assortiment zijn er diverse mogelijkheden om trappen antislip te maken. In dit artikel leest u de stappen om te kiezen voor de juiste antislip-oplossing voor uw trappen.

Stap 1 Worden de antislip-strips of -profielen binnen of buiten gebruikt?

Het assortiment is onder te verdelen in antislip-strips en tape voor binnen- of buitengebruik.
Voor buitentoepassingen is het van belang om antislip-producten te kiezen die slijtvast en weerbestendig zijn. Storax voorziet met het programma voor buitentoepassingen met Ultragrip antislip trapneuzen, Ultragrip antislip traptreden of Storax antisliptape. Het assortiment trapneuzen voor binnen toepassingen is groter. De volgende stappen helpen u bij het maken van uw keuze.

Stap 2 Bepaal het doel van uw antisliptrapneuzen

Antislip-oplossingen voor trappen zijn er in velen vormen en maten. Bepaal eerst waar de antislip-oplossing aan moet voldoen. Er zijn aluminium trapneusprofielen die functioneren als afwerking voor de vloerbedekking van de trap en een antisliprandje hebben voor veiligheid. Daarnaast zijn er trapneuzen met antislipinlage in contrastkleuren of antislip-strips met een aluminium geribbeld profiel. Verder is het mogelijk om enkel antisliptape of ‘Tredsafe’ inlagen toe te passen bovenop de trede voor het antislipeffect.

Stap 3 Kies de gewenste vorm van de antisliptrapneuzen

De vorm van het stootbord verschilt per trap. Wanneer u kiest voor een antisliptrapneusprofiel, moet deze een passende vorm hebben bij het stootbord. Storax biedt vier verschillende vormen:

  • Haakse trapneuzen;
  • Naar binnen staande trapneuzen;
  • Knikvorm trapneuzen;
  • Rondlopende trapneuzen.

Stap 4 Wat is de dikte van de afwerking van uw trapneuzen?

Als de vorm bepaald is, moet het trapneusprofiel ook aansluiten op de vloerbedekking of juist over de vloerbedekking of onbeklede trap geplaatst worden. Let hierbij op de dikte van het profiel en de vloerbedekking. Voor ieder soort vloerbedekking, zoals: vinyl, tapijt of tegels, zijn er geschikte trapprofielen binnen ons assortiment.

 

Stap 5 Kies de juiste antislipinlage

Als u kiest voor een type met antislipinlage, zijn we verschillende inlages mogelijk. Lopen de voetgangers die de trap gebruiken veel met natte schoenzolen op en neer? Dan is het raadzaam om een ‘extra-grip-inlage’ te kiezen. Bij kortere traptreden kiest u voor een inlage die doorloopt richting het stootbord, zoals de Gradus XT-serie. Hierdoor zet u de schoenzool langer af op de antislipinlage en dit voorkomt uitglijden. Door contrasterende kleuren te gebruiken, zorgt u voor nog meer veiligheid; kies daarom voor een andere kleur inlage dan de trapkleur. Hierdoor ziet de gebruiker duidelijk waar het antislipgedeelte van de trap is aangebracht.

Uitgebreid assortiment en advies

Bekijk ons uitgebreide assortiment trapneusprofielen en antislip-oplossingen of neem contact op voor advies:

  • Antislip voor buitentrappen
  • Antislip strips voor binnentrappen

Advies: 078-3030900 of storax@storax.nl

Vertrouw op de service van Storax-antisliptrapneuzen

Al meer dan 40 jaar levert Storax b.v. hoogwaardige producten voor diverse bedrijfspanden. Onze klanten vertrouwen op de uitstekende service en expertise. Bekijk een aantal van onze uitgevoerde projecten.

Heeft u een vraag over één van onze producten? Neem dan contact met ons op.

Archief

Volg ons via