1. 120 minuten brandwerend ventilatierooster
120 minuten brandwerend ventilatierooster
26 oktober, 2021

120 minuten brandwerend ventilatierooster


Storax brandwerende ventilatieroosters

Om een comfortabele woon, werk of leefomgeving te creëren is het binnenlaten van frisse lucht en het afvoeren van vervuilde lucht belangrijk, zeker ook bij toepassingen waarbij normen worden gesteld aan de brandwerendheid.  Met de toevoeging van het nieuwe type ST-BW120 aan het assortiment brandwerende ventilatieroosters heeft Storax een brandrooster dat tot wel 120 minuten brandwerend is getest conform EN1364-5:2017 i.c.m. EN1363-1:2020 (i.c.m. een lamellenrooster)! Het brandwerende rooster is uniek in de markt omdat deze getest is op een maximale afmeting van 1265 x 2645 mm.

Uitgebreid assortiment brandwerende ventilatieroosters
Storax heeft naast de ST-BW120 een uitgebreid assortiment veilige ventilatieroosters voor toepassingen waarbij brandwerende eigenschappen vereist zijn.  Er zijn diverse types geschikt om te gebruiken als gevelrooster, muurrooster of deurrooster. Daar waar vaak eisen aan  worden gesteld aan een brandwerendheid van 30, 60 of 90 minuten heeft Storax dus met onder andere het type ST-BW120 roosters die aan deze normen voldoen of zelfs overschrijden.  Extra veilig dus tegen het overslaan van brand.

Advies, levering en montage

Storax kan u compleet ontzorgen. We helpen met adviseren en configureren van het brandwerende ventilatierooster om tot de juiste oplossing te komen voor de toepassing. Naast het adviseren en leveren, kan Storax engineeren in DWG, BIM en de montage van de roosters compleet verzorgen.

Producteigenschappen van Storax brandwerende ventilatieroosters

  • Brandroosters 30, 60 of 120 minuten brandwerend
  • Eenvoudig te monteren d.m.v. brandwerende band of kit
  • Hoge luchtdoorlaat
  • Toe te passen i.c.m. een lamellenrooster

Toepassingen brandroosters

De ventilatieroosters van Storax zijn geschikt voor een groot aantal toepassingen, zoals in de woningbouw, utiliteitsbouw en industriële bouw en zijn bij uitstek geschikt voor een brandscheiding in parkeergarages.  Het programma is leverbaar is rechthoekige en ronde vormen. Voor eventuele regeninslag, stootgevaar en tevens als esthetische waarde dienen enkele brandwerende roosters te worden afgedekt met standaard ventilerende muurroosters.

Welke eisen worden er gesteld aan de brandwerendheid

Afhankelijk van de toepassing en plaats in het gebouw worden er verschillende eisen gesteld aan het aantal minuten dat de brand vertraagt dient te worden, tegen het bezwijken van het gebouw of het veilig stellen van een vluchtroute.

Lees meer over informatie betreft de regelgeving in de artikelen van het bouwbesluit;

Algemene sterkte van de bouwconstructie

Technische bouwvoorschriften uit het oogpunt van veiligheid

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met de productmanager

Ruud Boer
Tel: 078-3030912
E-mail: boer@storax.nl

 

Archief

Volg ons via