1. DEMAXX, het dakluik met de hoogste Rc-waarde ooit.
DEMAXX, het dakluik met de hoogste Rc-waarde ooit.
1 February, 2017

DEMAXX, het dakluik met de hoogste Rc-waarde ooit.


Milieuprestaties tot de max
Uit testrapporten bleek dat de prestaties van het nieuwe dakluik zelfs over het maximale heen gaan: DEMAXX heeft een Rc-waarde van maar liefst 6.3, in plaats van de gestelde 6.0. Het dakluik van Storax heeft daarmee de hoogste Rc-waarde ooit en is het enige dakluik op de markt dat aan de EPC voldoet. De hoge isolatiewaarde draagt bovendien bij aan de vermindering van de uitstoot van CO2 van een gebouw. Daarbij is DEMAXX van Storax een Nederlands fabricaat, waardoor het transport en dus ook de CO2-uitstoot daarvan minimaal is.

De max in dakluiken
Storax beperkte zich niet tot de revolutie in Rc-waarde, maar ging voor het hoogst haalbare op álle vlakken. Ook de constructiesterkte doet de merknaam DEMAXX – afgeleid van ‘de max’ – eer aan. Oersterk aluminium en composiet pultrusieprofielen, maken het dakluik onverwoestbaar. Ter voorkoming van koudebruggen en daarmee warmteverlies, condensatie en schimmelvorming heeft het dakluik een 100% thermisch gescheiden constructie.

Daarnaast besteedde Storax ruime aandacht aan veiligheid en installatiegemak. Het DEMAXX dakluik heeft een automatische vergrendeling in openstand, waardoor het luik nooit onverwacht dicht kan vallen. De luikopstand aan de bovenzijde is rondom voorzien van antislip. Een SKG** slot en cilinder met binnen- en buitenbediening garanderen maximale inbraakpreventie. DEMAXX is gemakkelijk te installeren; dankzij de lichtgewicht constructie is tillen én plaatsen eenvoudig.

Archief

Volg ons via