1. Storax antislip coatings en vloeistoffen bieden extra veiligheid
Storax antislip coatings en vloeistoffen bieden extra veiligheid
10 november, 2022

Storax antislip coatings en vloeistoffen bieden extra veiligheid

Op tal van plaatsen in en om het huis, op het werk of in openbare ruimtes ligt het gevaar op uitglijden op een gladde ondergrond op de loer zowel binnen als buiten. Met de Antislip coatings en vloeistoffen van Storax wordt dit risico geminimaliseerd.

Pas op: slipgevaar!

Bij uitglijden denken veel mensen gelijk aan een natte en gladde stalen of kunststof douchebak of keramische of natuursteen tegels. Maar de kans op een lelijke uitglijder is ook op houten terrastegels en vlonders aanzienlijk. Dat geldt eveneens voor vloeren in garages, schuren of werkplaatsen die mooi egaal zijn afgewerkt met een epoxy afwerklaag. En wat dacht u van zwembaden, sauna’s, sportscholen, welnesscentra en sanitaire ruimtes in hotels? Voor alle plaatsen met een verhoogd risico op lelijke valpartijen door uitglijden heeft Storax in de vorm van antislip coatings en vloeistoffen een passende oplossing.

Gigagrip, de effectieve antislipspray
Voor een effectieve antislip bewerking van keramische en natuursteen tegels is het aanbrengen van Gigagrip de beste oplossing. Dit is een tegelspray die eenvoudig in een gelijkmatig verdeelde laag is aan te brengen op tegels en sanitair. Gigagrip wordt tevens vaak gebruikt op stenen trappen, in keukens en op terrassen met een gladde stenen ondergrond. Met deze antislipspray van Storax creëert u in een handomdraai een niet zichtbare maar uiterst effectieve antislip-laag. Gigagrip beschermt de vloer en het oppervlak is bovendien eenvoudig te reinigen.

Antislipcoating voor vrijwel elke ondergrond

In de zogenoemde ‘natte ruimtes’ in woningen, appartementen, hotels, kantoren, zorginstellingen en openbare gebouwen wordt vaak gekozen voor het aanbrengen van Storax Antislip Coating Sanitair. Dit is een transparante twee componenten polyurethaan watergedragen coating. Het product is geschikt voor alle typen douchebakken en badkuipen, tegelvloeren en alle soorten acryl, polyester en plaatstaal.

Optimagrip, next level in antislip

Veel scholen, zorginstellingen, sportcomplexen, kantoren en openbare gebouwen zijn voorzien van een gladde onderhoudsvriendelijke vloer. Met Optimagrip levert Storax ook voor deze vaak intensief gebruikte locaties een onzichtbare antislip coating voor beton. Toepasbaar voor gladde en/of vochtige betonvloeren, trappen en andere oppervlakken. Optimagrip is een vloeistof die microscopisch kleine groeven in de toplaag van de gladde vloer maakt. Na een behandeling met Optimagrip is er optisch niets aan uw betonvloer veranderd, maar het water kan nu eenvoudig wegvloeien onder schoenzolen of autobanden waardoor er meer grip ontstaat en de kans op uitglijders of schuivers wordt geminimaliseerd.

Antislipcoating voor hout

Naast een diversiteit aan antislipvloeistoffen en coatings voor keramische, natuurstenen en betonnen vloeren levert Storax ook voor houten vloeroppervlakken effectieve en duurzame antislipoplossingen. Storax Antislipcoating Hout is een uniek 3-componenten vloercoating op basis van in water gedispergeerd polyurethaan. Speciaal ontwikkeld om diverse soorten hardhout (Bangkirai, Billinga, Azobe) duurzaam antislip te maken. De antislip werking van de 3 componenten zorgt voor een uiterst veilige leef- en werkomgeving. De speciale antislipcoating voor hout is uitermate geschikt voor terrastegels, vlonders, houten loopbruggen, houten trappen en het houten buitendek op plezierjachten.

Totaaloplossing voor antislipvloeren

Naast de aanschaf van de genoemde doe-het-zelf pakketten, sprays en grootverpakkingen antislipvloeistoffen en coatings kunt u bij Storax ook terecht voor een deskundig advies. Tevens hebben wij een eigen applicatieteam dat u desgewenst het aanbrengen van de Storax Antislip Coating volledig uit handen kan nemen. Dat geldt overigens ook voor het professioneel onderhouden en reinigen van uw antislipvloeren. Tevens kunt u bij onze experts terecht voor advies over antisliptape, Ultragrip antislip-profielen, antislipmatten en markeringstape voor het creëren van extra veiligheid in en om uw huis, op het werk of in openbare binnen- of buitenlocaties.

Stroefheidsmeting

Op scholen, in winkelcentra, zwembaden, sporthallen en zorginstellingen worden vaak extra hoge eisen gesteld aan de veiligheid voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Storax heeft gecertificeerde apparatuur om stroefheidsmetingen op verschillende ondergronden uit te voeren. Met de metingen wordt er bepaald of de vloer aan de gestelde normeringen (NEN 7909) voldoet. Aan de hand van de meting en de uitkomsten van het rapport wordt een voorstel gemaakt om de vloer weer veilig en antislip te maken. Storax kan het gehele proces uit handen nemen, van meting tot en met de applicatie van de oplossing. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Archief

Volg ons via