1. Storax introduceert Vari-Stepp
Storax introduceert Vari-Stepp
27 februari, 2014

Storax introduceert Vari-Stepp

Flexibele dorpels voor de zorgsector 

Of het nu gaat om rolstoelen, rollators, ziekenhuisbedden, rolcontainers of cateringkarren, voor rollend verkeer zijn traditionele dorpels vaak een vervelend obstakel.

Storax b.v. uit Zwijndrecht ontwikkelde daarom Vari-Stepp.
Een unieke dorpel die geen obstakel vormt voor rollend verkeer.


Hoe werkt Vari-Stepp?

Vari-Stepp dorpels zien er van een afstand hetzelfde uit als een hardstenen dorpel.
Maar op het moment dat er over de dorpel gereden wordt, veert het EPDM rubber in tot het niveau van de vloer, waardoor er zonder weerstand over dorpels gereden kan worden.

Bekijk de Vari-Stepp video 
Rolstoelvriendelijk voor ouderen en minder validen

Ouderen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator, ergeren zich vaak aan te hoge dorpels. Voor ouderen die slecht ter been zijn kan een dorpel zelfs leiden tot een valpartij, met alle gevolgen van dien. Vari-Stepp is speciaal ontwikkeld om deze ergernis en gevaren tegen te gaan.


Ergonomisch voor verplegend personeel

Het verplegend personeel in ziekenhuizen heeft vaak moeite om met zware ziekenhuisbedden over dorpels te rijden. Met Vari-Stepp heeft u de oplossing voor ergonomische werkomstandigheden.


Ideaal voor badkamers

In badkamers is een dorpel gewenst als waterkering, maar in veel situaties in de zorg worden deze weggelaten voor een betere toegankelijkheid. Vari-Stepp biedt een goede waterkering en een goede toegankelijkheid in één.


Referenties

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis werd onlangs de Vari-Stepp toegepast als proef. “De Vari-Stepp maakt de goederenlift veel beter toegankelijk en schrobwater van de gang loopt niet meer de liftschacht in.” { Facilitair manager Ruben van Lier }.

Bij De Annenborch Ouderenzorg Rosmalen werden de keuken en toiletruimtes voorzien van nieuwe dorpels. “Dankzij de Vari-Stepp gaat ook een wagen vol serviesgoed moeiteloos de drempel over” { manager zorg en facilitaire diensten Loes van de Nobelen }.


Toepassing

Vari-Stepp flexibele dorpels zijn uitermate geschikt voor sectoren met rollend verkeer, zoals o.a.:

  • ziekenhuizen
  • verpleeg- en verzorgingstehuizen
  • woningen voor ouderen
  • hotels
  • horeca
  • keukens


Wilt u meer weten over Vari-Stepp dorpels?

Download de Vari-Stepp folder 

Of bel voor meer informatie met productmanager Mike Straks (078-3030904)

Archief

Volg ons via