1. Storax Rookluiken voor nieuwe RWG terminal op Maasvlakte II
Storax Rookluiken voor nieuwe RWG terminal op Maasvlakte II
5 november, 2013

Storax Rookluiken voor nieuwe RWG terminal op Maasvlakte II

Op Maasvlakte II bouwt RWG de meest geavanceerde containerterminal in de Rotterdamse haven. RWG heeft de kades en het materieel om de nieuwe generatie ultragrote schepen snel en efficiënt af te handelen. De terminal sluit aan op de nieuwste ontwikkelingen wat betreft het laden en lossen van schepen. Het doel is om het schip zo snel en veilig mogelijk te laden en lossen, zodat het snel naar de volgende locatie kan varen. De terminal zal dienen voor de overslag van miljoenen containers per jaar. 

BES-gebouwen
Om de containers op de terminal te vervoeren, rijden er onbemande Automated Guided Vehicles (AGV’s), die elektrisch worden aangedreven. Onderdeel van de terminal zijn twee Battery Exchange Stations (BES). In de BES-gebouwen worden de accu’s voor deze voertuigen opgeladen en geheel automatisch uitgewisseld (circa 600 ton accu opslag per BES).

Rookluiken

Storax heeft acht rookluiken geleverd voor de BES-gebouwen, die bijdragen aan de brandveiligheid. De rookluiken worden geleverd met een controlekast met rookdetector, zodat de rook bij brand kan ontsnappen. Het is ook mogelijk deze controlekast aan te sluiten op een brandmeldinstallatie.

Meer weten over Storax rookluiken?

Bekijk dan onze productpagina over rookluiken 
Download de documentatie rookluiken
vul een contactformulier in. 

Of bel met Gert Veijgen (078-3030925)

rookluiken 

Archief

Volg ons via