1. Storax viert 45-jarig bestaan met boek over historie
Storax viert 45-jarig bestaan met boek over historie
25 september, 2020

Storax viert 45-jarig bestaan met boek over historie

Op 24 september 2020 is het precies 45 jaar geleden dat Storax in Zwijndrecht werd opgericht. Niet toevallig wordt op deze datum een boek gepresenteerd met de titel Bouwen aan Vertrouwen. Het boek is geschreven door Storax-oprichter Ron Straks en beschrijft de start en bloei van een drietal bedrijven waarbij drie generaties ‘Straks’ betrokken zijn.

Het begint in 1953 met Comprifalt dat grote successen kende met het afdichtingsband Compriband. Vervolgens Compri-Aluminium dat van 1964 tot 1992 kon uitgroeien tot een vooraanstaande leverancier van aluminium producten voor de bouw en tenslotte Storax dat van 1975 tot heden een belangrijke leverancier is voor speciale bouwproducten inclusief montage.

Bouwen aan Vertrouwen beschrijft open en eerlijk alle kansen en tegenslagen die op het pad komen van een ondernemer in een familiebedrijf. Ook de privégeschiedenis van de familie – vanaf 1922 tot op heden – komt aan bod in tal van verhalen en anekdotes. Er zijn in het boek veel foto’s en afbeeldingen opgenomen die zowel uit de familiealbums afkomstig zijn als uit het bedrijfsarchief: (foto’s van medewerkers, producten, locaties en bedrijfsfeesten).

Een belangrijke reden om het boek te schrijven is om de historie van de bedrijven vast te leggen en unieke verhalen niet te laten verdwijnen. Ook is Bouwen aan Vertrouwen een hommage aan de vader van de auteur, J.B. (Joop) Straks en aan zijn compagnon B.K. (Bauke) Koopmans die beiden hun stempel hebben gedrukt op de periode Comprifalt en Compri-Aluminium.

Bouwen aan vertrouwen bevat tevens een tiental aanbevelingen voor de regering van Nederland om het zo belangrijke familiebedrijf sterk te houden.

Het boek bestellen?

Het boek Bouwen aan Vertrouwen is verkrijgbaar bij:

Boekhandel Hyperion
Hof van Holland 63
3332 EH, Zwijndrecht

Isbn: 9789492783073
Prijs: € 29,90

Of online te bestellen via uitgeverij Lente:

Bestel het boek Bouwen aan Vertrouwen

Archief

Volg ons via