1. Storax vluchtluiken voor Provinciehuis Noord-Holland
Storax vluchtluiken voor Provinciehuis Noord-Holland
11 oktober, 2013

Storax vluchtluiken voor Provinciehuis Noord-Holland

Project  Provinciehuis Noord-Holland 
Architect  Claus en Kaan Architecten 
Aannemer Heijmans Utiliteit & Civiel 
Storax producten Vluchtluiken
Project:

Heijmans heeft de renovatie en nieuwbouw van het Provinciekantoor Noord-Holland gerealiseerd. Dit provinciehuis bestaat uit een kantoorgebouw met 3 verdiepingen met fietsenkelder en een 2-laagse ondergrondse parkeergarage met circa 240 parkeerplaatsen.

Het Dreefgebouw, naast Paviljoen Welgelegen, werd grotendeels afgebroken om de nieuwbouw te realiseren. De voorgevel is later weer in zijn huidige vorm herbouwd. Het gebouw wordt gebruikt voor bijeenkomsten en vergaderingen en is voorzien van flexibele werkplekken.

Storax N.E.S. vluchtluiken

De ondergrondse parkeergarage is voorzien van een veilige vluchtweg door 2 Storax vluchtluiken.De unieke Storax vluchtluiken zijn elektrisch / hydraulisch en handmatig te openen. In geval van calamiteit openen de luiken d.m.v. een signaal vanuit de brandmeldcentrale.

Wanneer dit signaal niet kan worden gegeven, door het uitvallen van de elektriciteit bijvoorbeeld, kunnen de luiken nog steeds worden geopend.
De Storax vluchtluiken beschikken namelijk over een eigen nood energiesysteem (N.E.S.). Deze dubbele veiligheid zorgt ervoor dat de luiken zeker opengaan.
Essentieel voor een evacuatie uit ondergrondse ruimten.

Meer weten?

Bekijk de pagina vluchtluiken
Download de documentatie vluchtluiken

Of bel met Gert Veijgen (078-3030915)

Archief

Volg ons via