1. Storax wandbescherming speelt in op trends in de zorgsector
Storax wandbescherming speelt in op trends in de zorgsector
17 December, 2019

Storax wandbescherming speelt in op trends in de zorgsector

Infectiepreventie, duurzaamheid en healing environment.

Storax BV levert al ruim 40 jaar het complete programma Acrovyn wandbescherming op de Nederlandse markt. De kracht van Storax is het ontzorgen van klanten voor het gehele traject van A tot Z. Daarnaast onderscheidt Storax zich door een professionele montage en een hoog afwerkingsniveau. Met Acrovyn beschikt Storax over een compleet programma met ongeëvenaarde specificaties en mogelijkheden. Dit komt door de continue productontwikkeling die afgestemd is op wensen uit de markt.

Infectiepreventie
Infectiepreventie is al jaren topprioriteit in de zorg. Om die reden zijn er landelijke richtlijnen en protocollen opgesteld voor zorginstellingen. Toch zijn er helaas ieder jaar zo’n 1500 MRSA-gevallen.

Acrovyn Bactericide wandbescherming is ontwikkeld om de groei en verspreiding van gevaarlijke bacteriën tegen te gaan en zo het risico van “contact” besmetting sterk te reduceren. Acrovyn Bactericide beschikt over de beste bacteriedodende eigenschappen op de markt. Zo worden Staphylococcus Aurus, Eschericia coli en Mycobacterium smegmalis binnen 24 uur gedood.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een trend die in de hele samenleving zichtbaar is. De zorgsector staat de komende jaren voor een uitdaging om het zorgvastgoed te verduurzamen. Om die reden heeft Storax met Acrovyn 4000 een nieuwe duurzame standaard ontwikkeld. Acrovyn 4000 is een pvc-vrije wandbescherming zonder weekmaker en halogenen. 100% recyclebaar en cradle-to-cradle gecertificeerd. Mede hierdoor is het opgenomen in de duurzame BAMB2020 database met een materiaalpaspoort.

Acrovyn in het Karolinska ziekenhuis, het eerste ziekenhuis dat LEED Gold gecertificeerd is.

Healing Environment
In de zorgsector zien we ook steeds meer aandacht voor een healing environment. Het creëren van een optimale herstelomgeving waar patiënten zich op hun gemak kunnen voelen en minder stress ervaren. Denk bijvoorbeeld aan genoeg daglicht, privacy en duidelijke bewegwijzering.

Maar we zien het ook terug in het interieur met rustgevende kleuren, natuurlijke materialen en fotowanden. Dit vraagt om een grote ontwerpvrijheid. Dat biedt Acrovyn zeker! Naast 40 standaard kleuren en hout- en metaallooks, kan iedere gewenste kleur worden geproduceerd vanaf 300m².

Acrovyn by Design biedt zelfs de mogelijkheid om wandbescherming te voorzien van een eigen ontwerp, foto of tekst. Denk bijvoorbeeld aan een mooie natuurfoto als fotowand in een behandel- of wachtruimte.

Storax print uw ontwerp op de wandbescherming en voorziet de printlaag van een transparante beschermlaag. Zo beschermt Storax niet alleen uw muren maar ook uw afbeeldingen.

OK’s in het Heart Hospital voorzien van Acrovyn by Design wandbescherming.

Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem – Een klant aan het woord
“Burg Bouw Aannemingsbedrijf uit Dordrecht mocht de renovatie van verschillende afdelingen in het Beatrix Ziekenhuis realiseren. Voor het bekleden van de nieuwe badkamers heb ik toen Storax benaderd.
Kan het iedereen aanraden. Fijne samenwerking, goede communicatie en een strakke montage. Daar kunnen andere partijen in de markt een voorbeeld aan nemen”.


Wim Bakker – Projectleider Burg Bouw Aannemingsbedrijf BV

Transformatie van badkamers in het Beatrix Ziekenhuis


Vrijblijvend advies op locatie
Wilt u advies op maat voor uw project? Storax specialisten staan voor u klaar om hun projectervaring en productkennis te delen. Wij identificeren de kwetsbare gedeeltes binnen het gebouw en adviseren een passende oplossing voor uw wensen en budget. Voor nieuwbouw biedt Storax ook een virtual reality tool om een beeld te krijgen van de vele mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Tel: 078-3030900
Mail: storax@storax.nl

Archief

Volg ons via