1. Storax zonwering voor INSTIJL woningen te Amsterdam
Storax zonwering voor INSTIJL woningen te Amsterdam
1 november, 2017

Storax zonwering voor INSTIJL woningen te Amsterdam

Op IJburg in Amsterdam realiseerde BAM recentelijk het project INSTIJL. Dit project omvat de nieuwbouw van een aantal bijzondere woonhuizen in drie verschillende, populaire architectuurstijlen, te weten: Jaren dertig, Oudhollands en Modern. Binnen elk van deze stijlen zijn acht woningtypes ontwikkeld.

Storax werd aangewezen als co-maker binnen de stijl “modern” voor Loggia zonwering.
De architect Benedict Kraus heeft het ontwerp gemaakt, maar de uitvoering op detailniveau is in overleg met Storax tot stand gekomen.

Maatwerk – Loggia Zonwering
Voor de INSTIJL woningen heeft Storax projectspecifieke bevestigingen ontworpen waarbij de ondergeleiding op het kozijn wordt gemonteerd. Bij de plaatsing op de begane grond is deze uitvoering voorzien van een speciale lage ondergeleiding. Dit is ter voorkoming van struikelgevaar. De pootjes van deze panelen zijn uitgevoerd met het unieke FlexGuide systeem; een variabel pootje dat door middel van een drukveer een hoge tolerantie van maximaal 50 millimeter kan opvangen, waardoor het Loggia-paneel altijd kan blijven bewegen.

Ontwerpvrijheid – Loggia zonwering
Onze Loggia-serie is in principe een standaardproduct, maar biedt binnen het ontwerp wel de mogelijkheid om met diverse uitvoeringen te spelen. Dit houdt in dat de architect of de bewoners de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld te kiezen tussen aluminium of houten (WRC) lamellen. Sinds kort zijn er ook andere mogelijkheden, zoals o.a. een strekmetaal vulling.

Storax Bouwspecialiteiten – meer dan een leverancier!
Storax streeft er naar om meer te zijn dan een producent / leverancier. Zo ontzorgen wij onze klanten door de montage uit handen te nemen, maar ook door ze te adviseren in het engineertraject, liefst al in VO-fase. Het co-makership met BAM is hier een goed voorbeeld van. Het eindresultaat van deze prettige intensieve samenwerking ziet u op de onderstaande foto’s.Meer weten?

Bekijk dan onze productpagina Loggia zonwering.
Of neem contact op met productmanager Fabian Greveling via 078-3030914 of greveling@storax.nl

Archief

Volg ons via