1. Succesvolle make-over entree ITO Toren
Succesvolle make-over entree ITO Toren
30 oktober, 2017

Succesvolle make-over entree ITO Toren

Foto: Jaws Media

Op de Zuid-as, het financiële hart van Amsterdam, staat de ITO Toren. De toren biedt kantoorruimte voor meerdere bedrijven, en met 25 verdiepingen is het een van de markantste gebouwen aan de Gustav Mahlerlaan.

Graziosi Progretti Architecten heeft de gehele entreehal van de ITO Toren een make-over gegeven, met als doel om een transparante en lichte entree te creëren en tegelijk de problemen met akoestiek en tocht op te lossen.

Akoestische problemen aangepakt
De hal bestond volledig uit natuursteen en glas en het plafond was gestuukt, dat zorgde voor een flinke nagalmtijd. Dat probleem heeft Graziosi als volgt opgelost: ‘’We hebben in de hal grote wandkleden toegepast, de plafonds zijn vernieuwd met een geluidsabsorberend materiaal en er zijn vloerkleden gebruikt voor zowel het creëren van sfeer als het positieve akoestische effect.”

Tochtproblemen opgelost met tourniquetdeuren
Doordat de entree eerst bestond uit twee grote schuifdeuren, ontstond een luchtstroom van de entree naar de parkeergarage. Deze veroorzaakte tocht, waardoor het koud werd in de hal. In de entree draaien nu twee tochtwerende, glazen tourniquetdeuren van Boon Edam. Deze draaideuren zorgen met een verticaal luchtgordijn ervoor dat er geen koude lucht meer van buiten naar binnen komt. Zo blijft het binnenklimaat op een aangename temperatuur. Daarnaast geven de glazen tourniquetdeuren de entree de gewenste transparante look omdat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van profielen, randjes of andere toevoegingen.foto: Fedde de Weert

Storax entreematten
Voor de entree koos Graziosi voor de duurzame Entrada-Eco entreematten, vervaardigd uit gerecycled materiaal, namelijk vliegtuigbanden. De aardse tinten van Entrada-Eco passen erg goed bij de vloer van natuursteen in de ITO Toren. Bovendien is het bij uitstek een mat voor intensief en zwaar verkeer.
Om de entree extra sfeer te geven is er verlichting in de entreemat verwerkt. Dit soort maatwerk oplossingen zijn geen enkel probleem voor het Storax team. Sterker nog, wij denken graag met u mee om van uw entree een visitekaartje te maken.


Meer weten over Entrada-Eco?
Bekijk onze productpagina Entrada-Eco, of neem contact op met productmanager Jelle Koopmans via 079-3030923 of koopmans@storax.nl

Archief

Volg ons via