1. Veiligheid en design hand in hand: Moderne balustrade onderdelen bij Storax
Veiligheid en design hand in hand: Moderne balustrade onderdelen bij Storax
24 april, 2023

Veiligheid en design hand in hand: Moderne balustrade onderdelen bij Storax

Balustrades zijn een belangrijk onderdeel van de moderne architectuur en op het gebied van interieurontwerp. Balustrade onderdelen zijn er in vele soorten en maten, en de keuze voor het juiste onderdeel kan een grote invloed hebben op de uitstraling en veiligheid van het geheel. We gaan in op de verscheidenheid aan balustrade onderdelen, de verschillende soorten binnen ons assortiment en de toepassingen. Of u nu een professionele aannemer bent of een huiseigenaar, met de juiste kennis en informatie kunt u een balustrade creëren die niet alleen veilig en functioneel is, maar ook een prachtige aanvulling is op uw binnen- of buitenruimtes.

Balustrade onderdelen van A tot Z

Er bestaan veel verschillende soorten onderdelen die gebruikt kunnen worden bij de bouw van een balustrade. Deze bestaan over het algemeen uit een combinatie van staanders, hand- en leuning rails, glaspanelen of spijlen. De staanders zijn de verticale elementen die de balustrade ondersteunen, terwijl de hand- en leuning rails dienen als grip en leuning voor de gebruiker. Daarnaast kunnen glaspanelen of spijlen tussen de staanders worden geplaatst als veiligheids- of designelement.

Naast de grote balustrade onderdelen, zijn er ook tal van kleine onderdelen die nodig zijn voor een stabiele en veilige balustrade. Denk hierbij aan verbindingsstukken, klemmen, afdekplaatjes en bevestigingsmaterialen. Deze kleine onderdelen zijn misschien niet zo opvallend als de grote elementen, maar zijn wel essentieel voor de stabiliteit en duurzaamheid van de balustrade.

Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar, zoals aluminium, hout en glas, maar er zijn ook rvs-balustrade onderdelen. Bovendien kunnen de onderdelen voor de balustrade in verschillende kleuren en afmetingen worden geleverd. Welke onderdelen u kiest, hangt af van het beoogde design, de locatie en de gewenste functionaliteit van de balustrade. Het is belangrijk om bij het kiezen van balustrade onderdelen te letten op veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit, zodat de balustrade jarenlang meegaat en veilig blijft voor de gebruikers.

Diverse toepassingen

Balustrade onderdelen kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Hierbij kunt u denken aan onderdelen voor een balkon balustrade, terras balustrade, trap, galerij en bordes. Ook in openbare ruimtes, zoals voor bruggen en galerijen van winkelcentra, worden balustrades gebruikt voor de veiligheid van de bezoekers. Daarnaast worden ze ook vaak toegepast in moderne architectuur en interieurdesign, waarbij de onderdelen worden gebruikt als designelement om de esthetiek van een ruimte te verbeteren en om de uitstraling van een gebouw te versterken.

Innovatieve railingsystemen van Q-railing

Storax biedt een uitgebreid assortiment aan balustrade onderdelen, waaronder ook de railingsystemen van het gerenommeerde merk Q-railing. Q-railing is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige railingsystemen voor zowel interieur als exterieur. De volgende Q-railing systemen heeft Storax in het assortiment:

  • Easy Alu zijn lichtgewicht aluminium balustrades met een moderne uitstraling en aantrekkelijke prijs. Ze zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen, zoals geborsteld geanodiseerd of met een poedercoating. De Easy Alu is compleet op maat te krijgen of in losse onderdelen.
  • De Square Line serie van Q-railing biedt een modern en strak design met vierkante balusters en handrails. Het is een veelzijdig railingsysteem dat geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het systeem is eenvoudig te monteren en te onderhouden. De Square Line serie is beschikbaar in diverse afwerkingen, zoals gepolijst rvs en zwart geanodiseerd aluminium.
  • De Q-line serie is de beste keuze als u van ronde modellen houdt. Dit railingsysteem heeft een tijdloos design en is gemakkelijk te installeren. Het is beschikbaar in een gepolijste variant en kan worden gecombineerd met andere Q-railing systemen.
  • Een aluminium- of rvs-hekwerk met glas is een ideale combinatie, dankzij de Q-railing glasklemmen. Glazen balustrades kunnen snel en gemakkelijk worden gecreëerd met deze klemmen. Glas is sterk genoeg als vulling voor een balustrade en de glasklemmen maken het extra stevig en veilig. De glasklemmen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en afwerkingen.
  • Q-railing biedt vullingen en vullinghouders aan naast het assortiment van balustrade onderdelen. U kunt kiezen uit glas, buizen, kabels en Q-web als vulling en deze afwerken met de benodigde onderdelen. Dit creëert een volledig op maat gemaakte balustrade die perfect aansluit bij uw wensen.
  • Q-railing biedt een ruime keuze aan lasonderdelen, ontworpen om te worden bevestigd aan een Q-railing trapleuning of balustradesysteem. Deze rvs- balustrade onderdelen zijn beschikbaar in RVS304 of RVS316 en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.
  • Met de Bendywood biedt Q-railing de mogelijkheid om gebogen houten trapleuningen te creëren, die in verschillende afwerkingen beschikbaar zijn. De leuningen kunnen gecombineerd worden met rvs-railingsystemen.

Balustrade profielen voor een glashekwerk

Storax biedt zelfgeproduceerde balustrade profielen aan die speciaal zijn ontworpen voor glashekwerken, waarvoor vaak maatwerk nodig is. Deze glashekwerk profielen zorgen ervoor dat u geen dure mal hoeft te maken met minimale bestelhoeveelheden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en stijlen en hebben een slanke vormgeving, zijn onderhoudsarm en geschikt voor vides, balkons en galerijen.

Maak uw balustrade compleet met de onderdelen van Storax

Met het brede assortiment aan hoogwaardige balustrade onderdelen van Storax kunt u ieder project tot in detail afwerken. Door te kiezen voor Storax, bent u verzekerd van kwalitatieve producten met een fraaie vormgeving en een lange levensduur. Bovendien bieden wij deskundig advies en maatwerkoplossingen om aan al uw wensen te voldoen. Kortom, met Storax maakt u van ieder project een succes.

Heeft u een vraag over onze balustrade onderdelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Archief

Volg ons via