1. Voorkom inbraken met Storax roosters
Voorkom inbraken met Storax roosters
5 februari, 2018

Voorkom inbraken met Storax roosters

Veilig afsluiten, ventileren en koelen
Vorig jaar werden er in Nederland gemiddeld 175 succesvolle inbraken per dag gepleegd. In 43% van de gevallen kwamen de dieven via het raam, dat met name in de zomermaanden open wordt gezet om het binnen te laten afkoelen. Om toch veilig te ventileren en te koelen introduceert Storax een nieuw inbraakwerend kozijnrooster type ST-424RC2 dat voldoet aan weerstandklasse 2.

Inbraakwerendheid in 6 klassen

Het vereiste beschermingsniveau van een gebouw wordt bepaald aan de hand van een risicoanalyse waarbij o.a. de functie en de ligging van het gebouw en de bereikbaarheid van de gevelelementen een rol spelen.

Afhankelijk van de risicoklasse krijgen alle gevelelementen van het gebouw een minimale inbraakwerendheidsklasse toegekend conform de Europese normen (EN 1627:2011 tot 1630:2011). Deze inbraakwerendheidsklasse varieren van 1 tot 6, waarbij weerstandsklasse “6” overeenkomt met het hoogste weerstandsniveau tegen inbraken. De meeste woningen en kantoren worden echter ingedeeld in weerstandsklasse 2.

Storax inbraakwerende roosters
Het nieuwe inbraakwerende kozijnrooster type ST-424RC2 staat niet op zichzelf. Samen met de bestaande roosters ST-431RC2 voor opbouw en ST-421RC2 voor inbouw heeft Storax voor iedere toepassing een klasse 2 oplossing. Ook voor toepassingen met zeer hoge inbraakwerendheidseisen beschikt Storax over een muurrooster ST-423RC4 dat voldoet aan weerstandsklasse 4.

Inbraakwerendheid hand in hand met esthetiek en duurzaamheid
Afhankelijk van de eisen worden inbraakwerende roosters voorzien van versterkte rvs bevestigingsankers (klasse 2) of voorzien van stalen staven om in de muur te bevestigen (klasse 4). Daarnaast worden de opbouwroosters gemonteerd met inbraakvertragende schroeven. Alle zichtbare delen van de inbraakvertragende roosters zijn echter 100% in aluminium uitgevoerd, met het oog op een strakke esthetische afwerking en een optimale duurzaamheid (geen roestvorming mogelijk).

Voor iedere toepassing een geschikte oplossing
Storax biedt als leverancier van Renson roosters een breed assortiment aluminium gevel- en raamroosters in tal van standaardafmetingen en –vormen. Naast de ventilerende eigenschappen houdt Storax ook rekening met andere hoge eisen die tegenwoordig worden gesteld aan bijvoorbeeld akoestiek, esthetiek, brandveiligheid, inbraakwerendheid of waterwerendheid.

Meer weten over inbraakwerende roosters?

Neem vrijblijvend contact op met productmanager

Ruud Boer
Tel: 078-3030912
Mail: boer@storax.nl

Archief

Volg ons via