1. Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam

Markthal Rotterdam

De nieuwbouw van de eerste overdekte markthal in Nederland zal weinig mensen zijn ontgaan. Het unieke concept van een marktvloer gecombineerd met woningen, genoot gedurende de bouw al van veel nationale en internationale aandacht. De “foodexperience”, het grote “hemel” kunstwerk en het ontwerp van de markthal zelf, zullen naar verluidt tussen de 4,5 en 7 miljoen bezoekers per jaar gaan trekken.

Een entree met uitstraling
Om zoveel bezoekers probleemloos te ontvangen werd een maatwerk oplossing voor de entree bedacht. Aan de kopse kanten van het gebouw werd er gekozen voor 3 automatische draaideuren van Boon Edam. Deze deuren zijn zeer praktisch bij het doorlaten van grote groepen passanten. De tourniquets sluiten aan op een indrukwekkende transparante kabelnetgevel. Voor de systeemmatten koos MVRDV Architecten voor de Entrada Prestige van Storax.

Entrada Prestige is een zeer robuuste systeemmat van hoogwaardig zwart rubber. De ideale oplossing voor een schone entree met een zeer exclusieve uitstraling. Storax leverde en monteerde de entreematten voor de 6 draaideuren van de Markthal en verschillende ingangen voor de bewoners.

 

Contactpersonen

Jelle Koopmans

Productmanager

image
Ronald van der Endt

Productmanager

image