1. RWG terminal Maasvlakte
RWG terminal Maasvlakte

RWG terminal Maasvlakte

Op Maasvlakte II staat de meest geavanceerde containerterminal in de Rotterdamse haven. De terminal sluit aan op de nieuwste ontwikkelingen wat betreft het laden en lossen van schepen. Het doel is om het schip zo snel en veilig mogelijk te laden en lossen, zodat het snel naar de volgende locatie kan varen. De terminal zal dienen voor de overslag van miljoenen containers per jaar.

BES-gebouwen
Om de containers op de terminal te vervoeren, rijden er onbemande Automated Guided Vehicles (AGV’s), die elektrisch worden aangedreven. Onderdeel van de terminal zijn twee Battery Exchange Stations (BES). In de BES-gebouwen worden de accu’s voor deze voertuigen opgeladen en geheel automatisch uitgewisseld (circa 600 ton accu opslag per BES).

Rookluiken
Storax heeft acht rookluiken geleverd voor de BES-gebouwen, die bijdragen aan de brandveiligheid. De rookluiken worden geleverd met een controlekast met rookdetector, zodat de rook bij brand kan ontsnappen. Het is ook mogelijk deze controlekast aan te sluiten op een brandmeldinstallatie.

Contactpersonen

Gert Veijgen

Productmanager

image