1. Specialist in vloerluiken en kruipluiken
Specialist in vloerluiken en kruipluiken
18 augustus, 2022

Specialist in vloerluiken en kruipluiken

Vloerluiken en kruipluiken kom je overal tegen. Storax heeft een uitgebreid programma Hagodeck vloerluiken, kruipluiken en veiligheidsroosters in standaard maatvoeringen voor lichte en zware belasting. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor volledig op maat gemaakte luiken of roosters in RVS, aluminium of staal. De meeste van onze standaard oplossingen zijn uit voorraad leverbaar.

Grote diversiteit aan toepassingen
Bij de aanschaf van een vloerluik is de centrale vraag: Wanneer pas je welk luik toe? In eerste instantie is het van belang hoe groot de doorgang, oftewel sparingmaat moet zijn en welke inbouwhoogte er beschikbaar is in de vloer. Daarnaast spelen ook esthetische aspecten een belangrijke rol. Vloerluiken moeten zo min mogelijk opvallen. Bij het ontwerp, de productie en vooral in de afwerking wordt hier rekening mee gehouden. Om de luiken onopvallend te integreren in het interieur van gebouwen, kunnen ze aan de bovenzijde worden uitgevoerd in alle denkbare materialen, kleurstellingen en motieven. Denk aan tegelvloeren, beton, kunststof (pvc), rubber, hout of vloerbedekking.

Vloer- en kruipluiken met specifieke eigenschappen
Er valt op het gebied van vloerluiken en kruipluiken bij Storax dus veel te kiezen. Zo hebben wij in ons assortiment ook vloerluiken en kruipluiken met isolatiepakketten,  brandwerende eigenschappen, scharnieren of gasdrukveren. Hieronder worden de verschillende types/eigenschappen nader toegelicht.

Sterk geïsoleerde vloeren
Met de Thermo-uitvoering in de types BV en BV-FL zijn er geïsoleerde vloerluiken die met beton dienen te worden gevuld tot de gewenste afwerkhoogte. Deze varianten worden vaak toegepast als betegelbaar vloerluik. De Thermo vloerluiken zijn standaard uitgevoerd in thermisch verzinkt staal, maar zijn ook beschikbaar in RVS of met gasdrukveren. Met deze luiken zijn de vloeren sterk geïsoleerd. Indien gewenst kan er op aanvraag een hogere isolatiewaarde worden geleverd.

Garandeer brandveiligheid met brandwerende vloerluiken
Daar waar er eisen worden gesteld aan de brandwerendheid van een ruimte of vloer, maar de kruipruimte of kelder wel bereikbaar moet blijven, zijn brandwerende vloerluiken dé oplossing. De brandwerende vloerluiken zijn leverbaar in diverse materiaalsoorten en uitvoeringen.

Toegang tot de waterput
Veel voorkomende toepassingen zijn luiken die een waterput moeten afdekken. Vaak wordt voor waterputluiken gekozen voor een uitvoering met een tranenplaat van thermisch verzonken staal of in roestvaststaal 304. Deze traanplaat vloerluiken zijn licht van gewicht en daardoor eenvoudig uitneembaar. Bovendien zijn ze optimaal bestand tegen oxidatie en schimmelvorming in dergelijke vochtige ruimtes.

Eenvoudige toegang tot kelders, kruipruimtes of andere ruimtes
Ruimtes die vaak bereikt moeten worden hebben een eenvoudig te openen systeem nodig. Storax biedt hier oplossingen met scharnierende of gasdruk-geveerde vloerluiken voor. Omdat het luik al gevuld is met een composiet-aluminium plaat is het scharnierende vloerluik type CCA niet alleen met weinig kracht te openen, maar ook eenvoudig af te werken. Moet het luik nog sneller en eenvoudiger te openen zijn? Kies dan voor de uitvoering met gasdrukveren (CCA-GD).

Vloerluiken op maat
Maatwerkoplossingen bieden is iets waarin Storax zich onderscheidt. Dat geldt zeker ook voor de vloerluiken en veiligheidsroosters die wij leveren. Zo is het mogelijk om diverse vloerluiken in grotere afmetingen te bestellen of deze te laten voorzien van een extra isolatiepakket voor een hogere RC-waarde.

Vloerluiken voor exclusievere toepassingen
Ook voor exclusievere toepassingen, zoals bijvoorbeeld wijnkelders of aparte ondergrondse woonruimte, biedt Storax met STQ een elektrisch vloerluik. Deze luiken worden op basis van uw wensen compleet op maat gemaakt. De STQ wordt veelal in een glazen uitvoering geproduceerd.

Specials
Naast onze standaard en elektrische vloerluiken zijn er ook ‘specials’, zoals de zogenoemde vluchtluiken waardoor mensen in geval van nood snel een veilig heenkomen moeten kunnen vinden. Dergelijke oplossingen worden door ons meestal speciaal ontworpen en op maat geproduceerd, afgewerkt en ter plaatse gemonteerd

Ladders
Is er sprake van een groot hoogteverschil tussen de opening van het luik en de ruimte daaronder? Dan biedt Storax een uitgebreid assortiment ladders om het hoogteverschil te overbruggen. Deze kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd, bijvoorbeeld op de muur of op de vloer. Bekijk ons assortiment ladders.

Uitgebreid assortiment en advies
Bekijk ons uitgebreide assortiment vloerluiken, kruipluiken en veiligheidsroosters of neem contact op voor advies:

  • Standaard vloerluiken en veiligheidsroosters
  • Geïsoleerde en/of brandwerende vloerluiken
  • Vloerluiken met gasdrukveren
  • Elektrische vloerluiken
  • Speciale vloerluiken, vluchtluiken en veiligheidsroosters met gasdrukveren

Advies: 078-3030920 of kanters@storax.nl

Vertrouw op de service van Storax-vloerluiken en veiligheidsroosters
Al meer dan 40 jaar levert Storax B.V. hoogwaardige producten. Onze klanten vertrouwen op de uitstekende service en expertise. Bekijk een aantal van onze uitgevoerde projecten. Heeft u een vraag over één van onze producten? Neem dan contact met ons op.

Compleet assortiment luiken

Niet alleen heeft Storax een uitgebreid aanbod in vloerluiken, maar ook in dakluiken en wandluiken. Bekijk het complete assortiment luiken.

 

Archief

Volg ons via